01.04.2025
13.03.2025
11.03.2025
04.03.2025
25.02.2025
Доброго дня. Виконуємо тест і лабораторну роботу. Увага, обмеження часу (до кінця уроку)
18.02.2025
13.02.2025
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
11.02.2025
8Б
07.02.2025
8А
тест 1
8В
06.02.2025
31.01.2025
30.01.2025
25.01.2025
21.01.2025
16.01. 2025
8В (переглядаємо відео, виконуємо тести )
Тест 👈😊
8Б тестування
Тест 1👈😏
Тест2👈😉
Бажаю успіху!
14.01.2025
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
29.11.2024
Олімпіада
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
28.11.2024
26.11.2024
19.11.2024
Запрошую на урок!👇
.google.com/ihttps://meetpby-iqci-nb
15.11.2024
Увага, тестування! 8А
Увага, тестування! 8В
12.11.2024
05.11.2024-07.11.2024
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
Увага !
Домашній експеримент. Виявлення крохмалю в харчових продуктах.
Мета:навчитися виявляти крохмаль в харчових продуктах у домашніх умовах, розпізнавати фальсифікацію харчових продуктів, розвивати вміння проводити експеримент, робити висновки та узагальнення.
Реактиви та обладнання: склянка, піпетка, йодна настоянка, кип’ячена вода, харчові продукти: картопляний крохмаль, картопля, хліб, чіпси, макарони, ковбаса, соус, сир, сметана, майонез, шматочки топінамбура,тощо.
Порядок виконання роботи.
- Перед виконанням роботи уважно прочитай правила техніки безпеки.
Інструкція з техніки безпеки:
- Точно дотримуйся рекомендацій вчителя.
- Починай роботу тоді, коли зрозумієш усі дії. Перед початком досліду уважно прочитай описання від початку і до кінця. Зручно розмісти на робочому столі усе, що пригодиться для досліду: посуд, реактиви, ганчірку.
- Ніколи не пий і не їж речовин, які використовуєш в своїх дослідах, а також не дозволяй їм потрапляти тобі в очі, рот.
- Нюхай їх обережно, поступово підносячи речовину до носа, до моменту відчуття запаху.
- Зроби так, щоб всі речовини знаходилися в недоступному для маленьких дітей місці.
- Якщо ти відлучився від своєї експериментальної роботи, або залишив на якийсь час, залиш поряд з нею записку, щоб ніхто не зіпсував тобі дослід.
- Після закінчення роботи наведи порядок на робочому місці, вимий руки та провітри кімнату.
- Приготування розчину йоду.
Розведи йодну настоянку (аптечний препарат) кип’яченою (дистильованою) водою до кольору міцного чаю.
- Визначення крохмалю у продуктах харчування.
Додай кілька крапель розчину йоду до досліджуваних продуктів: картопляного крохмалю, картоплі, хліба, чіпсів, макаронів, ковбаси, соусу, сиру, сметани, майонезу, тощо.Які зміни спостерігалися у кожному випадку?______________________________
Які з продуктів харчування містять найбільшу кількість крохмалю? Як ви це визначили? ________________________________________________________________
- Додаткове завдання. Чи є крохмаль у топінамурі (за відсутності топінамбура можна дослідити інший овоч).
Приготуй шматочки картоплі і топінамбура (земляної груші). Капни на кожен по краплі розчину йоду. Що спостерігається?____________________________________________
Який з овочів містить крохмаль, а який – ні? ____________________________________
Висновок:
Як можна виявити крохмаль у продуктах харчування?____________________________
З якою метою крохмаль додають до харчових продуктів?______________________________________________________________
Скориставшись інтернет джерелами знайди інформацію про харчові добавки Е1404 і Е1422. Корисні вони чи шкідливі?___________________________________________
Прикріпіть фото або відеозвіт досліду.
22.10.2024
19.10.2024
17.10.2024
15.10.2024
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
10.10.2024
08.10.2024-10.10.2024
Відео 1
03.10.2024
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
01.10.2024
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
27.09.2024 -28.09.20
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
13.09.2024
Запрошую на урок!👇
https://meet.google.com/ipb-iqci-nby
12.09.2024
Комментариев нет:
Отправить комментарий